EHBO Opleiding

Verleen eerste hulp optimaal met een EHBO cursus

Een EHBO cursus leert je om optimaal eerste hulp te verlenen. Dit betekent dat je leert om zowel bij kleine kwetsuren (zoals een wond) goed op te treden, en dat je leert om levensreddend te handelen. Een EHBO cursus biedt je dus zeer waardevolle kennis. Iedereen kan in een situatie terechtkomen waarin een ander (dringend) hulp nodig heeft. Waar en wanneer dit is, is nooit te voorspellen. Dankzij de kennis die je tijdens een EHBO cursus opdoet, ben je er echter altijd op voorbereid.

Wanneer mensen in een situatie terecht komen waarin een slachtoffer hulp nodig heeft, weet men niet altijd even goed wat te doen. De situatie kan soms chaotisch zijn. Er kan sprake zijn van paniek en angst. Hoe weet je dan wat je moet doen? Een EHBO cursus leert je goed handelen. Je doet niet alleen cruciale inhoudelijke kennis op, maar leert ook rustig en systematisch na te denken en de juiste stappen te volgen.

Tijdens cursus zal er gebruikt gemaakt worden van een Lotusslachtoffer.
Ook leert u verbanden aan teleggen  bij verwondingen.
Reanimatie met gebruik van een AED.
Deze training kan worden gegeven in 4 dagen of 8 dagdelen aansluitend met een examen afgenomen door het Oranje Kruis.

Hoe lang is een EHBO certificaat geldig?
Voltooi jij jouw EHBO cursus met succes, dan ontvang je een officieel EHBO certificaat. Met dit certificaat kun je bewijzen dat jij officieel EHBO’er bent en mag je ook in die hoedanigheid handelen. Het EHBO certificaat is een jaar geldig.

Je vraagt je misschien af: waarom is het EHBO certificaat slechts een jaar geldig en moet ik dan elk jaar een nieuwe EHBO cursus volgen? Vooropgesteld: wanneer je eenmaal je EHBO certificaat hebt behaald, ben je niet verplicht om elk jaar een herhalingscursus te volgen. De kennis die je hebt opgedaan, blijf je natuurlijk bij je dragen. Het is echter wel zo dat je – als je na een jaar geen herhalingscursus volgt – jouw officiële EHBO-status kwijtraakt.

Waarom is dit zo bepaald? Dat is natuurlijk niet zomaar gedaan. Een EHBO cursus volgen en je EHBO diploma halen is een goede zaak. Je hoopt echter natuurlijk dat je jouw kennis niet in de praktijk hoeft toe te passen. Dat betekent namelijk dat er geen ongevallen, ongelukken of andere calamiteiten plaatsvinden waarbij jouw kennis nodig is. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Veel mensen die een EHBO cursus hebben gevolgd, hoeven in een jaar tijd zelden tot weinig in actie te komen. Soms zelfs helemaal nooit. Daarom wordt het verstandig geacht om kennis en vaardigheden jaarlijks te herhalen. Om EHBO’er te blijven, is dit verplicht.